Nu renunța niciodată la bucata ta de fericire: În noua noastră viață, Raluca Ignat – Paralela 45

Atunci când în drumul meu prin viață, am întâlnit-o pe autoarea Raluca Ignat, am înțeles, încă o dată în plus, că oamenii apar doar atunci când.. au un mesaj pentru tine, au o misiune în viața ta. Raluca Ignat, a avut o misiune clară, prin intermediul primei sale cărți.

Pe atunci eram deja într-o nouă viață a mea, deja eram convinsă că lucrurile sunt mult mai profunde, mult mai clare și într-o continuă schimbare spre binele meu cel mai înalt. Încă de pe atunci știam că nimic nu-i decât o stare, o etapă, un moment și o lecție, o binecuvântare ascunsă într-o aparentă problemă.

Și cum nimic nu mai este întâmplător și pură coincidență, cel puțin pentru mine, modul în care autoarea Raluca Ignat alege să mă surprindă, să mă cucerească și să aducă vindecarea prin poveste, nu-mi este deloc străin.  În romanul În noua noastră viață, m-a surprins foarte tare schimbările pe care le-a adoptat autoarea. Scrie simplu, delicat, dar nu am avut cum să nu ridic o sprânceană atunci când am început să citesc. Admirația, curiozitatea și noua poveste – una total diferită.

Cu această ocazie am descoperit o nouă autoare Raluca Ignat. O autoare deschisă mereu spre nou, mereu plină de surprize, fascinată de simplitate pe care o complică după bunul plac, atât cât simte că este necesar pentru a crește tensiunea. Aș putea să spun că e genul de om care se deschide treptat, care cântărește și calculează totul până când ”esențele” se combină perfect. Pentru mine este omul surprizelor, omul care alege întotdeauna calea prin care poate dărui ce are cel mai frumos în suflet.

E minunat să vezi cum un autor crește de la o carte la alta, cum îți poate dărui vindecare și iubire, motivație și curaj, liniște și aventură, cum te poate tempera și transforma într-o visătoare incurabilă, o cale spre propriul suflet și una spre a descoperi că nu ți-ai pierdut nici măcar o clipă încrederea în iubire.

În noua noastră viață de Raluca Ignat vorbește despre modul în care viața te poate surprinde, despre schimbările care vin pe nepregătite, despre destinul mereu perfect, dar care întâi zdruncină, te face să te simți nesigur, dar și nefericit – totul cu un scop: pregătirea pentru ceea ce urmează.

În noua noastră viață de Raluca Ignat se pune accept pe ceea ce ai, ceea ce visezi să fii, și ce ai de gând să faci pentru a reuși să devii cea mai bună variantă a ta. Este cartea care surprinde viața cu toate hopurile ei, cu toate bucuriile, surprizele și rolurile pe care trebuie să le joci pentru a îndeplini misiunea pe care, fie ți-o impui, dar care, de cele mai multe ori îți este impusă.

Sigur, privită din afară, privită după numărul de pagini, după acțiunea lentă, tulburătoare, dramatică și cu momente de iubire furată, ai fi tentat să spui că În noua noastră viață este o poveste simplă despre Laura și Rafael care lucrează împreună, două persoane asemănătoare, dar totuși atât de diferite, apropiate, dar totuși despărțite de secrete, care odată aflate pot schimba totul, chiar și carierele lor sunt în joc. Tot din afară, povestea aceasta poate fi, pentru unii, prea scurtă, dar totuși.. cu o copertă care-ți fură ochii prin culoare și mesajul ei tăcut.

Prin copertă, În noua noastră viață de Raluca Ignat, te încurajează să îmbrățișezi schimbarea, să ai curaj să-ți asculți inima și să o urmezi, să nu te lași controlat de teamă și de ceea ce s-ar putea întâmpla, să renunți la ideea de a mai renunța la fericirea ta pentru a nu dezamăgi, pentru a nu atrage atenția, pentru ca ceilalți să nu te discute pe la colțuri, pentru ca alții să nu te provoace.

Normal că în acest roman, viața nu este întotdeauna roz, nu este numai lapte și miere, numai cer senin și soarele fericirii nu strălucește întotdeauna. Viața Laurei Grigore nu este nici pe departe una lipsită de griji, nu este nici un izvor ce curge lin și în care domnește iubirea, armonia și pacea.

Laura este căsătorită, soțul este mai mult absent, iar rațiunea ei de a trăi este fiul Matei. Nu este o mamă cu normă întreagă, dar își iubește fiul, în timp ce pe soțul ei, Radu Grigore, îl tolerează – mai mult pentru copil.

Rafael este redactor-șef, lucrează alături de Laura, dar nu sunt numai colegi, nu sunt doar colegi. Relația dintre ei se aprinde fulgerător, dar de față cu ceilalți, păstrează aparențele, căci oricum suspiciunea unora, crește cu viteza luminii – și nici nu vor ezita o secundă măcar să înșele, să păcălească ca să-și atingă scopurile meschine.

Apropierea dintre ei se produce rapid, iar Laura știe că este urmărită și că relația ei cu Rafael nu mai este un secret. Asta nu o sperie foarte tare, doar îi dă curaj să ia atitudine curând și să facă un pas spre propria fericire.

Vei întreba dacă iubirea apare așa și în viața reală? Poate apărea la fel de fulgerător. Și apare acolo unde nefericirea și neîmplinirea în căsnicie este la ordinea zilei, acolo unde știi că partenerul nu ți-e fidel absolut deloc. În noua noastră viață, iubirea dintre Laura și Rafael este un semn, o portiță spre eliberare, este o oportunitate de a vedea că se poate și altfel, este o șansă din care poți înțelege că fericirea depinde doar de alegerile pe care le faci. Și Laura a ales imediat ce a înțeles că iubește cu adevărat pe altcineva.

Îți imaginezi cred că pentru Laura nu este foarte simplu, dar alegerea e făcută deja. Uneori nu poți doar să decizi și să pleci. Ar fi idealul, dar Laura nu a cunoscut niciodată idealul în viața ei de familie.

Totul se complică atunci când.. cei din jurul Laurei decid mai repede decât ea. Ceilalți pot decide și aplica foarte repede, dar toată schimbarea asta.. nu o sperie pe Laura. E puțin debusolată de toate schimbările din viața ei, dar nu cedează. Îți continuă planul pentru eliberarea și noua ei viață.

O adevărată cumpănă o trăiește atunci când, soțul ei, a aflat adevărul și pare că și-a pierdut mințile, crezând că dacă îi face rău, îi va da lecția vieții. Radu Grigore nu știe că adevărata lecție a oferit-o Laurei cu ceva timp în urmă, când a înțeles că fericirea ei este în altă parte.

Înfruntă totul cu un curaj de fier, cu o atitudine demnă de o femeie puternică, înfuntă și pe șefi și pe toți care se pare că vor să-i pună bețe în roate, vor să o împiedice să-și atingă scopul. Știe că în munca ei, în fața superiorilor, iubire nu este o excepție, nu este un scop, nu are ce căuta. Dar tot nu renunță. Deși alte schimbări vin peste ea.

Într-un moment în care a fost nevoită să stea departe de cel pe care-l iubește, află că de această dată viața lor… se va schimba din nou, dar nu numai asta o emoționează. Altă furtună se dezlănțuie în sufletul ei. Va face față tuturor situațiilor sau va ceda?

O cumpănă îi pune Laurei viața în pericol, iar atunci se teme pentru viața ei, se gândește la fiul lăsat acasă, dar și la cel pe care-l iubește cu o forță nebună. După pericole, după înfruntări și lovituri care-o întăresc, Laura și Rafael se regăsesc, se simt și pot trăi liniștiți o nouă viață – de această dată fără piedici și fără ascunzișuri.

În noua noastră viață e nevoie de iubire, de vindecare, de o nouă șansă, de fericire. În noua viață a Laurei este nevoie de cineva care să readucă bucuria și pacea. În noua ei viață e nevoie de Rafael – nu știu dacă știi ce înseamnă Rafael – ”Dumnezeu vindecă”. Laura a primit vindecarea în viața ei prin intermediul bărbatului pe care l-a cunoscut, prin cel care a schimbat-o total.. într-un timp scurt.

Din acest motiv nu mai cred în coincidențe și situații pur întâmplătoare, ci doar în mesageri, care vin cu un scop precis, cu o misiune pe care vor face orice să o împlinească.

Rafael este un talisman, un balsam pentru sufletul ei rănit și scăldat în durere și nefericire, iar Laura este pentru minunatul Rafael o dovadă clară.. o dovadă că fiecare are dreptul la fericire și merită iubire și fericire, nu are dreptul să viseze la tot ce poate trăi un om. Și totuși.. visele devin realitate, iar dorințele se împlinesc întotdeauna!

Felicitări din suflet, Raluca Ignat! Mulțumesc din toată inima pentru încredere și pentru șansa de a trăi o nouă viață, în noua noastră viață! Meriți și tu să trăiești În noua noastră viață!

One thought on “Nu renunța niciodată la bucata ta de fericire: În noua noastră viață, Raluca Ignat – Paralela 45

Părerea și susținerea ta sunt foarte importante pentru mine! Mulțumesc!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.