Despre Roman rusesc, Meir Shalev

Editura Univers mi-a trimis acum câteva luni spre recenzie cartea Roman rusesc, de Meir Shalev, dar abia acum apuc să scriu despre această lectură. Majoritatea celor care au citit acest roman, l-au lăudat.

Eu o să spun doar că este o carte care a reușit să-mi trezească curiozitatea. E un roman bun, dar trebuie să recunosc faptul că..pe mine m-a cam scos din zona de confort.

Roman rusesc, este romanul care prezintă viața unor imigranți, folosindu-se de  descrieri profunde, umor și ironie. Deși descrierii i se acordă o atenție deosebită, această carte nu se citește ușor, căci toată acțiunea vizează trei generații.

Romanul rusesc se bucură de acțiune complexă, schimbă total viața multor personaje (locuitorii unui sat), iar faptul că cititorul trebuie să aibă atenția distributivă, poate îngreuna lectura. Acesta este motivul pentru care eu una, nu am citit cartea foarte repede. Și nici nu am putut să scriu despre ea imediat după terminarea ei.

Câtă putere a dat autorul celor trei imigranți. Câtă dorință de reușită, de a împărtăși și cu alții, câtă bunătate atunci când primești în viața ta necunoscuți, alături de care ajungi să formezi o comunitate. Așa se formează o nouă viață, așa primești o nouă șansă. O nouă viață presărată cu povești, iubiri și suferințe, care dau o nouă perspectivă fiecărui membru al comunității.

O carte profundă, o carte altfel. O carte ce merită atenția cititorilor pretențioși și dornici mereu să citească un alt gen de roman. Îl găsești de cumpărat aici. Citește, simte bucură-te! Merită!

Anunțuri

Ți-a plăcut? Opinia ta contează enorm pentru mine! îți mulțumesc mult pentru că distribui articolul pe rețelele de socializare!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Creează un sit web sau un blog la WordPress.com

SUS ↑

%d blogeri au apreciat asta: