Arta conversatiei, Ileana Vulpescu

arta_conversatiei_vulpescu

 

Arta conversatiei,  este una din cele trei carti aflate deja de ceva timp in biblioteca mea.  Dupa Arta conversatiei, urmeaza Ramas-bun casei parintesti si Viata, viata legata cu ata.

 

Rferindu-ma acum la Arta conversatiei, trebuie sa recunosc faptul ca am lasat-o pe o lista de asteptare mai mult de un an de zile de la achizitie.  Stiam de acest roman, citisem pareri pro, mult mai multe decat pareri contra, dar de fiecare data aparea o alta tentatie literara.

 

Romanul care are in prim-plan povestea de viata a doctoritei Sanziana Hangan – fosta sotie a scriitorului Alexandru Bujor, mama a doua fetite – Maria (16 ani) si Ana (prescolar), dar si femeie puternica, hotarata, increzatoare si indragostita.

 

Povestea femeie in care multe alte suflete se pot regasi cu usurinta, mi-a placut, desi, pe alocuri, este povestita prea in detaliu. Detaliile au fost cele care au ingreunat putin lectura, dar tocmai acestea au dat savoare cartii.  Recunosc faptul ca uneori, prea multe detalii, ma plictisesc si ma determina sa abandonez lectura.

 

Maria, fiica cea mare a Sanzianei a cam lipsit din povestea mamei, dar scurtele interventii ale ei, pasajele in care apare, sunt preferatele mele. In diaslogul cu mama, adolescenta da dovada de maturitate si constientizare profunda a realitatii pe care o traiesc.  Este deschisa si ii spune mamei sale propriile opinii – situatii privita din afara, din perfectiva „orfanei”.

 

Imi place Maria in dialog cu tatal – cand isi lauda mama si o readuce in atentia fostului sot, ii  reproseaza tatalui ca nu a apreciat-o pe mama ei atunci cand inca erau casatoriti. Un copil, care ofera parintilor adevarate lectii de viata.

 

O carte ce ofera sansa unei analize a propriei vieti. Devii mai intelept si mai constient de tot ce ai, de cine esti cu adevarat.

 

Cartea Arta conversatiei, de Ileana Vulpescu, place sau nu, dar ca sa stii unde anume te incadrezi, trebuie sa o citesti neaparat. Nu eticheta cartea asta doar din recenziile citite pe internet. Toate parerile sunt subiective.

 

Bianca a scris si ea despre Arta conversatiei aici. De cumparat o gasesti aici

Reclame

Un gând despre “Arta conversatiei, Ileana Vulpescu

Ți-a plăcut? Opinia ta contează enorm pentru mine! îți mulțumesc mult pentru că distribui articolul pe rețelele de socializare!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s