Despre mine printre cărți: Călătorie în timp – Provocare #our15daysofwriting – ziua 1

Dacă aș putea da timpul înapoi, atunci, cu siguranță m-aș opri în copilăria  fericită – poate nu plină cu de toate bunătățile din prezent, dar era plină cu zâmbete, cu emoții și mai puține frici. Dacă mi-aș derula filmul vieții, aș revedea la infinit episodul ”Sărbători de iarnă” – cel mai iubit moment de către toată familia.

Crăciunul avea mereu miros de portocale, vin fiert – savurat de tata și deserturi făcute în casă – devorate de către întreaga familie. Pe când îl așteptam pe Moș, coșul cu portocale mă ademenea mereu, mirosul, pulpa dulce și sucul delicios, trezeau în mine pofta de dulcele – pe care nu oricine și-l putea permite mereu, dar care nu lipsea din casă, de sărbătorile pline de povești și amintiri dulci. Am rămas cu bucuria de a desface portocală după portocală, de a o aranja frumos pe farfurie și de a mă răsfăța și bucura de fructe și căldura unei pături pufoase.

Mintea mi-e invadată de imaginea copilului curios, care fredona mereu melodii românești de pe Atomic, savura portocale adevărate – gustul copilăriei fericite și  nu se gândea prea mult la ziua de mâine.

Frigul de afară îmi îngheța obrajii, portocalele – care atunci când le desfăceai, parfuma aerul cu un miros unic, cu o savoare specială, cu senzația că, simpla atingere cu buzele a fructului zemos, îți oferea o super-putere – puteai opri timpul în loc.

Iarna și fructul, care pentru redă perfect – și întotdeauna, fără greș, zâmbetul și bucuria, au reușit să-mi tatueze pe suflet emoția, puterea și bucuria născută din lucruri simple, gust dulce acrișor și amintirea pe care o voi evoca întotdeauna oricui, chiar și copiilor (mei).

Portocalele spun și în prezent povești despre un trecut uitat, îngropat de griji și maturitate – pe care o luăm mereu prea în serios. Portocalele vor colora și îndulci și viitorul – dacă nu vom lăsa trecutul să moară și să fie înghițit de prezentul haotic și mereu pe fugă.


Am acceptat provocarea Simonei Rentea 

 

 

Advertisements

Părerea și susținerea ta sunt foarte importante pentru mine! Mulțumesc!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.