Cu cine m-am întâlnit în februarie 2017 (1)

A zburat timpul, iar abia parcă abia de acum mă acomodez cu anul 2017. A trecut rapid și cea mai scurtă lună din an, iar pe lista mea de lecturi s-au așezat comod câteva titluri destul de interesante.

În februarie 2017 m-am întâlnit cu nume vechi și mai noi în literatura contemporană. A fost o întâlnire așteptată și..uneori prea scurtă, plină de neprevăzut, cu multă acțiune și multă iubire. Cu nervi, descurajări, emoții, lacrimi și dorințe nerostite. Cu nopți cu mai puține ore dormite, cu gândul la personaje, autori și oameni dragi inimii mele.

Am făcut cunoștință cu America secolului XX, într-o poveste atipică, unde și-au dat întâlnire realitatea și ficțiunea. Ragtime de E. L Doctorow

Stilul lui E.L Doctorow nu este unul facil, dimpotrivă. Nu e un stil obișnuit și te poate scoate foarte ușor din zona de confort, iar dacă nu ești obișnuit să părăsești această zonă, e foarte probabil să abandonezi lectura după doar câteva pagini.

Ragtime descrie cu lux de amănunte dezvoltarea Americii, cum au fost acceptată minoritatea, descrie anumite situații și atitudinea personajelor în anumite momente

Autorul are curajul de a ieși el însuși din tipare literare, imaginația sa în crearea poveștii mi-a depășit propria imaginație. Am căutat acțiunea și am găsit o poveste care m-a lăsat fără nici o replică, am căutat relaxarea, dar am găsit o poveste plină de enigme, de întrebări și răspunsuri .Continuarea pe Literatura pe Tocuri.

Tot în februarie 2017 am citit și Poveștile micuței Ra, Elena Ștefan. Un univers colorat și perfect, o oază de liniște și perfecțiune descrisă în cuvinte. Autoarea scrie cu ușurință poveștile pe care mi-ar fi plăcut să le știu, să cresc alături de ele, să le simt mai mult prezența, puterea transformatoare și blândețea.

Am citit luna trecută Destinul unui prinț, T. I. Horia, o poveste ce promitea, ce oferă șansa unei evadări, dar care pe mine nu a reușit să mă captiveze – atât cât mi-aș fi dorit.

Cu Mary Balogh m-am întâlnit în această lună pentru prima dată, iar Soție de ocazie mi-a deschis apetitul pentru cărțile romantice. I-am promis că următoarea noastră întâlnire va fi mai curând decât se așteaptă.

Am simțit și inima Ancăi Zaharia, cea care mi-a deschis Sertarul cu ură. Ce-am găsit? Un suflet agitat, răzvrătit, capabil să accepte.

De departe.. cea mai neașteptată și surprinzătoare întâlnire a fost cu autoarea Nieves F. Joy, datorită căreia am cunoscut un Suflet rebel, nefericit, plin de putere, iubire și pasiune, forță și dorință arzătoare.

Am  privit și spre cer. Am citit o poveste surprinzătoare, plină de suspans, agitație, neprevăzut, iubire, acțiune și atitudine războinică. Urmează recenzia pe Literatura pe Tocuri.

Am reușit să bifez doar 7 întâlniri literare, dar pentru toate acestea sunt recunoscătoare și mulțumesc!

Tu cu cine te-ai întâlnit în luna februarie?

Reclame

Ți-a plăcut? Opinia ta contează enorm pentru mine! îți mulțumesc mult pentru că distribui articolul pe rețelele de socializare!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s