Recenzie: Am murit, din fericire (#2), Theo Anghel

Deși credeam că povestea Orianei nu mă mai poate surprinde, am avut parte de o surpriză. Cel de-al doilea volum, Chaos, m-a luat total prin surprindere, deși nimic nu prevestea ceea ce avea să citesc în continuarea trilogiei.  În primul rând..nu m-am așteptat să citesc atât de repede romanul, dar adevărul este că am devorat cel de-al doilea volum din seria Am murit din fericire, serie scrisă de către Theo Anghel.

Întoarcerea e aici și aici.

Nu mă așteptam ca toate situațiile să ia o astfel de întorsătură, totul să se precipite, să crească tensiunea și să rămân, la final cu o întrebare: ”Și acum? Ce fac acum? Cum aflu ce se întâmplă cu Oriana, Abel și Ama. Nu, nu se poate! Vreau să aflu ACUM totul!”

În Chaos totul e mai intens, mai surprinzător, mai alert, mai plin de suspans și adrenalină. Nu lipsește nici umorul, situațiile limită, momentele pline de fiori. E prezentă și mult mai clară iubirea dintre Oriana și Marc. Nu lipsește nici iubirea.

În acest volum am cunoscut o altă Oriana: mult mai decisă, mai stăpână pe sine și pe toate situațiile pe care le are de rezolvat, mai curajoasă, mai atentă, dar și mult mai hotărâtă să riște, să rezolve, să ajute. Am cunoscut-o pe Oriana – recuperator de suflete, responsabilă pentru un alt recuperator, dar și femeia care cunoaște iubirea.

Chaos, Theo Anghel – romanul cu prea puține pagini, mult prea puține pentru curiozitatea mea flămândă, un sanctuar al iubirii nerostite în multe cuvinte,dar emanată prin toții porii, un mod perfect de a sublinia puterea femeii decise să salveze cu orice preț, să ajute fără să gândească prea mult. Un mesaj subtil, dar extrem de adevărat. O lume primă de întrebări, o lume complicată, o lume a secretelor bine păzite cu prețul vieții. O lume care se destramă precum un castel de nisip pe o plajă umedă.

Acțiune plină de situații care mi-au adus în cap zicala: ”În dragoste și în război este permis orice, cu orice preț”. O dovadă clară că iubirea există și că poate schimba traiectoria vieții oricui la pentru totdeauna. O dovadă și mai clară a faptul că, atunci când există iubire..ești capabil de orice: să calci pe suflete, cadavre și reguli auto impuse sau impuse din afara ta

O lume necunoscută, plină de reguli nescrise, de reguli stricte și de consecințe ce te iau prin surprindere, ce o paralizează pe Oriana, care nu a încetat nici măcar o clipă să mă surprindă. O lume neștiută, neînțeleasă, ce se descompune ușor ușor – ca urmare a deciziilor prea puțin gândite.

În Chaos se dezlănțuie o lume plină de mister, de secete, ce, spre finalul romanului, încep să pice precum popicele. Un joc periculos ce o atrage pe Oriana încet, dar sigur spre o lume nouă și total necunoscută, spre lumea de Dincolo – ce o va lua pe nepregătite și o va supune la noi teste ale curajului, ale forței, ale tăriei interioare.

În Chaos, misiunea Orianei se intensifică, se complică, se transformă – doar pentru că ea decide asta. Deși este o nouă Oriana – una surprinzătoare întru totul, ea nu reușește să se lase copleșită de influențe negative,este dată peste cap de promisiuni deșarte și aparențe înșelătoare. Reușește să supere, să se îndepărteze de misiunea ei, dar se apropie rău de tot de pericol, de iubire, de Marc. Uită frecvent scopul ei.

Recomand o călătorie interioară prin Chaos aici. Recomand atenție sporită atunci când călătoriți și atenție mare și la detaliile care pot schimba total percepția asupra Orianei, asupra poveștii și asupra etichetelor pe care vei avea tendința să i le atribui Orianei. Nu uita: Iubirea uneori e oarbă.

Mulțumesc Edituri Quantum Publishers pentru carte și colaborare.

Reclame

4 gânduri despre “Recenzie: Am murit, din fericire (#2), Theo Anghel

  1. O să-ți placă mult seria asta, Roxana. Și nu mă îndoiesc de faptul că îți va plăcea tot ce scrie Theo Anghel. Găsești pe site cărți foarte frumoase!

  2. frumoasa prezentarea ta,si eu care incerc sa am rabdare pana apare si vol 4 sa le citesc pe toate.

Ți-a plăcut? Opinia ta contează enorm pentru mine! îți mulțumesc mult pentru că distribui articolul pe rețelele de socializare!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s