Despre Anna Karenina, Lev Tolstoi

Anna Karenina, TolstoiDeja m-am apucat de Surprize de citit a lunii ianuarie. Am anunțat în ultima zi a anului 2014 că luna asta citesc Anna Karenina, Lev Tolstoi. Mă așteaptă peste 900 de pagini, iar acesta este unul din motivele pentru care am amânat-o pana acum. Acum nu se mai poate :).

Am lăsat-o să aștepte, căci uneori cărțile cărămidă mă cam sperie. Am acest roman în ediția de la Adevărul, în două volume. Și le citesc până la finalul lunii.

Un alt motiv pentru care am tot amânat să o citesc este următorul: mi s-a tot spus că este o carte tristă. Da, de fiecare dată când ziceam că vreau să o citesc, și că o voi citi imediat după ce termin cartea pe care o citeam atunci, mi se spunea că e așa de tristă că mă va deprima, iar în acea perioadă eram foarte… lipsită de motivație.

Așa a ajuns cartea să rămână necitită atâta amar de vreme.

Acum să nu exageram, așa-i? O fi tristă, dar nu mă poate deprima o carte. Nu pe mine – cea mereu zâmbăreață. Asta ar fi culmea veseliei :).

Așa cum îți spuneam, deja am început să o citesc și îmi place, dar cred că voi reveni cu impresii despre carte și lectură pe parcurs. Și dacă am ceva impresii de lectură, scriu aici.

Sunt curioasă. Tu ce carte citești acum? Lectură plăcută.. orice ai citi.

Advertisement

6 thoughts on “Despre Anna Karenina, Lev Tolstoi

  1. Momentan nu am inceput nici o carte, inca lenevesc de la inceputul anului (shame on me), dar am citit Anna Karenina si m-a fascinat… ma bucur mult sa o vad si pe lista altora 🙂 Sa ai spor, e o carte pe care nu o vei uita.

  2. Loryloo,

    Ai timp sa citesti o gramada de carti bune anul asta. Pai daca o incep tarziu… macar sa nu o uit, nu? :). Multumesc pentru comentariu.

  3. Superba carte, interesanta abordarea din articolul postat. Nu e deprimanta, dar te va misca, macar putin. 🙂 Mai recomand, daca mi se permite, Sonata Kreutzer, Tolstoi. 🙂

  4. Eu citesc Medeea și copiii ei de Ludmila Ulițkaia. Am început-o azi și deja sunt foarte captivată. Și eu vreau să citesc Anna Karenina, dar nu știu când mă voi încumeta. Am nevoie de o anumită dispoziție ca să mă lansez într-o lectură așa vastă. Numai bine în noul an!

  5. Andreea, abia astept sa citesc parerea despre cartea asta pe blogul tau. Da, si pe mine ma sperie, dar scap de “groaza”asta infruntand-o :). Multumesc pentru comentariu si urari :*

Părerea și susținerea ta sunt foarte importante pentru mine! Mulțumesc!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.