Apa pentru elefanti, Sara Gruen

water-for-elephantsNu mi-a dorit sa citesc nimic despre cartea asta. Mi-am cumparat-o, iar cand am simtit ca i-a venit vremea, m-am apucat de citit, fara sa stiu nimic. De fapt, stiam ceva: ca acest roman de succes se bucura si de o ecranizare pe masura.

Romanul prezinta povestea unui student in anul V de facultate. Tanarul Jacob Jankovski mai avea doar un hop de trecut, ca mai apoi sa poata deveni medic veterinar.

Intreaga viata a lui Jacob se schimba total: pica examenul final si afla ca si-a pierdut ambii parinti intr-un cumplit accident de masina. Situatia devine si mai grea cand descopera secretul parintilor lui – ipotecarea casei pentru ca el sa poata urma facultatea. Sentimentul de vinovatie este si mai mare, iar singurul lucru pe care il mai poate face este… sa plece.

Pasii in poarta spre necunoscut si se trezeste intr-un tren ce parea ca-l va duce cat mai departe de vechea lui viata.  Trenul in care se afla Jacob nu este un tren oarecare, ci este trenul in care se afla un intreg spectacol de circ. Desi, urma sa fie aruncat din tren, pe Jacob il salveaza tocmai statutul lui de “veterinar fara licenta”.

Circul isi pierde calul-vedeta, cel care asigura un numar foarte mare de spectatori la fiecare spectacol. In locul lui Silver Star, seful circului achizitioneaza un elefant – pe Rosie, care este supusa, in spatele cortine,  celor mai cumplite batai.

Desi este doar un veterinar fara licenta, Jacob descopera si secrete bine ascunse, simte pericolul in care traiesc cei de la circ, iar el isi doreste sa-si ajute prietenii si sa o salveze pe Marlena de August.

Mi-a placut tare mult romanul. Chiar iti recomand sa citesti cartea! Apa pentru elefanti, Sara Gruen poate fi cumparata de aici

Advertisement

Părerea și susținerea ta sunt foarte importante pentru mine! Mulțumesc!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.