Mi-e dor de Tine, Doamne, de Catalina Danila

Mi-e dor de tine, Doamne

Am lipsit cateva zile, dar am avut un motiv intemeiat pentru care nu am mai postat nimic. Nu mi-a lipsit motivatia de a scrie, ci oboseala si-a spus cuvantul si am preferat sa fac o pauza.

Sunt in perioada in care m-am tot intrebat despre ce carte sa mai scriu astazi. Da, acesta este sentimentul meu zilnic: nu stiu niciodata despre care dintre cartile citite sa vorbesc aici, pe blog.

Am ales pentru astazi o cartea Mi-e dor de Tine, Doamne, scrisa de Catalina Danila. Cartea prezinta importanta credintei in viata oamenilor, cu toate cate implica aceasta.

Despre  romanul Mi-e dor de Tine, Doamne am aflat de la mama mea, care a citit un interviu intr-un ziar local. Asa am aflat de Catalina Danila, eleva in clasa a XII-a, la acelasi liceu in care am invatat si eu 4 ani. Locuia in oras cu mine, iar eu a trebuit sa aflu despre ea si cartile pe care le scrie din ziar.

Nu pot sa-ti spun decat ca Mi-e dor de Tine, Doamne este scris cu iubire pentru litere si pentru Dumnezeu, Cel mereu prezent in viata si sufletul autoarei.  Pe minunata Catalina Danila am avut ocazia si norocul sa o cunosc si personal.

Dupa ce ii citesti randurile, aproape ca nu iti vine sa crezi ca povestea este scrisa de un copil atat de talentat. E atat de frumoasa si de blanda, iar toata frumusetea si blandetea asta se reflecta perfect in pagine cartii. A daruit tinerilor si lumii intregi toate ce are ea mai de pret, toate darurile cu care a inzestrat-o Dumnezeu.

Nu vreau sa dezvalui nimic din actiunea romanului, ca sa nu stric placerea lecturii unei carti de suflet, dar iti spun exact ceea ce mi-a spus mie Catalina in momentul in care mi-a inmanat cartea cu autograf: “O sa-ti placa. Stiu ca atunci cand te vei apuca de ea, nu o vei mai putea lasa din mana”

Ce mi-a placut?

  • se citeste usor;
  • povestea este simpla, dar plina de invataminte minunate despre si pentru viata;
  • ca m-a tinut cu sufletul la gura pana la ultima pagina;
  • ca m-a emotionat pana la lacrimi;
  • ca descoperi cu totul altceva decat ti-ai fi imaginat;

Ce nu mi-a placut?

  • finalul este  putin “grabit” – in final actiunea este data pe repede inainte.

Detalii despre carte poti gasi aici, iar pe Catalina o poti citi  in continuare pe blog

Draga mea Catalina,

Multumesc pentru frumusetea pe care o lasi mostenire acestei lumi. Multunesc si sunt recunoscatoare vietii ca am alaturi oameni de o asemenea valoare. Esti valoroasa, iar eu sunt norocoasa ca te am. Continua sa scrii. Bucura intregul Univers cu talentul tau, pe care te rog, nu-l ascunde si nu-l lasa sa dispara.  Vei fi rasplatita cu mult mai mult decat oferi tu chiar acum pe acest Pamant. Te iubesc! – Laura Apetroaie

Advertisement

2 thoughts on “Mi-e dor de Tine, Doamne, de Catalina Danila

Părerea și susținerea ta sunt foarte importante pentru mine! Mulțumesc!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.