Fluturi, Irina Binder

Fluturi. Irina Binder

Unele carti imi devin atat de drag imediat dupa ce incep sa le citesc, incat le tratez ca pe fiinte, ca pe niste prieteni vechi, pe care as face orice sa nu ii pierd niciodata – Laura Apetroaie

Exact asta mi s-a intamplat si cu cartea Fluturi, scrisa de Irina Binder. Am deschis cartea cu mari emotii – patrundeam in universul unei femei, in viata si inima Irinei, Aveam emotii pentru ca aveam sa-i cunosc povestea, sa-i traiesc si sa-i simt emotiile ca fiind ale mele.

Titlul cartii imi picteaza in fata ochilor fluturii, in culori pastelate, evidetiind frumusetea unor vietati ce nu traiesc decat o zi, dar prin ele este cunoscuta magia, gratia si frumusetea infinita.

Fluturii Irinei Binder mi-au umplut inima de magia iubirii, de mireasma parfumului unui suflet bland de femeie.

Cu fiecare rand cititt, cu fiecare pagina ce se intorcea, eu deveneam tot mai prezenta in viata Irinei, cu fiecare detaliu inima mea era langa cea care imi spunea povestea ei de viata.

Prin cartea Fluturi, prin Inima Irinei am cunoscut iubirea – cea care nu exprima intotdeauna sentimentul curat si pur al bunatatii unui suflet, ci doar intentii rautacioase si nevoi egotice.  Am facut cunostinta cu lacrimile si suferinta Irinei – care de fiecare data au fost si lacrimile mele. Si toata suferinta ei devenea automat suferinta si durerea mea.

In ciuda rautatilor, a lacrimilor, a durerii si a suferintei fara margini pe care indurat-o de una singura, Irina nu a renuntat niciodata la felul ei de a fi, mai gasea in interiorul ei un sambure de bunatate, de incredere si iubire pentru semeni si ofera tuturor, dar mai ales, oamenilor pe care Irina i-a iubit si de care, a fost sau nu, iubita.

Povestea unui suflet poate deveni oricand povestea propriului suflet. O poveste presarata cu bucurii, momente de fericire maxima, emotii, nervi, lacrimi si durere  – care parca rup din tine.

In acele pagini, se poate ascunde povestea ta, bucuria sau suferinta ta. Se pot ascunde secrete ale sufletului pe care nu ai avut curaj sa le recunosti nici macar fata de tine.

Se spune ca dupa furtuna, apare intotdeauna soarele, asa cum dupa orice suferinta, oricat de mare ar fi fost sau este, apare de undeva, ca de nicaieri, iubirea adevarata, acea iubire- pansament, pe care Dumnezeu o scoate in calea sufletelor bune, blande si nobile – exact asa este sufletul Irinei.

Dupa suferinta apare intotdeauna iubirea care vindeca orice rana sufleteasca, orice durere fizica. Iubirea, care te poarta pe aripi de fluturi.

Cartea este mult prea frumoasa ca sa o citesti doar o singura data. O cumperi de aici, o citesti o data si o iubesti o viata intreaga, iar pe Irina o poti citi oricand pe site-ul ei

Reclame

5 gânduri despre “Fluturi, Irina Binder

  1. alta carte cu fluturi, de-a dreptul captivanta, ce te vrajeste din primul moment este romanul „Insula fluturilor” de Sorina Popescu aparuta la Editura Scrisul Romanesc.

    @lauraelena27
    citeste cartea de care vorbeam mai sus si n-ai sa poti sa te marginesti doar la recitirea unor pasaje. eu am recitit-o toata de zeci de ori, de am ajuns sa traiesc in ea. nu e putin lucru… fluturii ei te rapesc cu totul 🙂

Ți-a plăcut? Opinia ta contează enorm pentru mine! îți mulțumesc mult pentru că distribui articolul pe rețelele de socializare!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s